Syuqran Jazilan for d click :)

My Friend

Selasa, 13 April 2010

sedih! sedih! sedih! bacalah........

BERKHIDMAT UNTUK NEGARA KERANA ALLAH
Tolong sebarkan jika anda prihatin pada agama islam kita!

Nama saya ialah salleh bin omar, nama kristian Joseph. Saya dilahirkan di kedah pada 5/5/1940, bapa saya seorang india muslim dan mak saya orang banting selangor. Bapa saya telah pulang ke india dan emak saya berada di kedah, pondok kg pisang. Pada 1970 saya telah pergi ke johor baharu untuk mencari kerja bersama-sama kawan-kawan tetapi gagal. Saya terpaksa tidur di stesen keretaapi. Saya telah bertemu dengan seorang paderi bernama father chong. Kami diberi layanan istimewa, tempat tinggal, makan dan minum dan tinggal selama 2 tahun. Kami di ajar sembahyang dalam bahsa inggeris.

Pada suatu hari iaitu dalam tahun 1974, saya telah bertemu dengan seorang paderi besar di malaysia, dari kuala lumpur bernama kamaruddin hj ahmad. Beliau telah membawa saya tinggal di seksyen 14 jalan gasing petaling jaya. Kami belajar selok belok agama kristian di gereja jalan gasing dan di bina khas! Untuk orang melyu beragama islam (ada hingga sekarang). Setelah satu tahun saya tinggal di sana, saya telah dihantar ke indonesia selama 6bulan, belajar cara-cara untuk sembahyang orang mati, talkinkn orang dan macam-macam lagi dalam bahasa malaysia.

Saya belajar sekali dengan ibu tien suharto yang menjadi pemimpin agong wanita kristian seluruh asia dan bendahari agong wanita kristian seluruh indonesia. Saya pulang ke malaysia, kmudian dilantik sebagai pendakwah dari perlis hingga ke johor bahru.
Oleh! Kerana saya aktif di gereja, saya dihantar pula ke filipina selama 1 bulan, belajar selok belok kritstian dalam bahasa inggeris dan bahasa malaysia kerana terdapat orang malaysia, singapura dan orang filipina.

Kemudian saya balik ke malaysia sebagai pendakwah dibayar RM60.00 sehari, kenderaan percuma, seramai 6orang. Selepas itu dihantar ke singapura selama 1 bulan di port carzy bersama en aziz orang teluk intan. Beliau adlah setiausaha agong persatuan melayu kristian singapura. Beliau juga adalah bekas tentera udara di raja dan berhenti memegang jawatan setiausaha agong kristian singapura. Apabila dilantik ke gereja saya masih lagi ketua dakwah bersama 6 orang kawan.

Saya di hantar ke baptish church di ipoh, dibekalkan duit RM1400.00 bersama 2orang kawan dan sebuah kereta untuk mengkristiankan pelajar-pelaajr dan pemuda-pmuda negeri perak. Pada bulan januari saya berasa tak tenteram dan telah bertemu denagn tuan ibrahim, kadi daerah ipoh dan membawa saya bertemu muftinegeri perak dan en.azlan, pengarah jabatan agama dan saya terus bertaubat.

Jumlah kristian seramai 3000 orang telah d kristiankn terutama penduduk negeri perak dan johor baharu, manjoi dan rapat setia (perak).

Cara hendak mengenali mereka lelaki – berseluar hitam, berbaju putih, bertali leher hitam, bawa beg james bond(elaun 1hari Rm60). Perempuan-berbaju putih skirt hitam dan reben hitam. Di kuala lumpur- daya bumi,kota raya dan sg.wang plaza.

Cara-cara berdakwah :
Mereka akan menemubual, tanya asal terutama pencari kerja. Pendakwah akan belanja makan apa saja, mpelawa tmpat tinggal (asrama 120katil,makan disediakan) didakwah dengan kaset, cara perlahan-lahan diajak sembahyang dengan diberi satu cross selepas dibawa sembahyang yang akan diberi sejenis air hitam (HOLY WATER). Setelah diberi minum 1minggu lidah menjadi hitam! Tidak boleh mengucap dan mendengar azan macam menutup telinga hal dakwah islam tidak mahu. Air itu khusus untuk orang islam sahaja. Kewangan gereja Rm12.6juta, sumber dari sabah, sarawak, filipina dan singapura.
Motorola adalah penyokong dakwah kristian ini(terletak di petaling jaya,pulau pinang dan senawang,). Senawang terlibat seramai 200orang.ketua di senawang, haji hanapi saat dan haji ismail orang petani kedah. 

Haji hanapi bekas guru-akibat desakan hidup terpengaruh dengan kristian. Sekolah yang paling teruk di landa kristian ialah victorian institution. Pengetuanya en.ismail rahim, 20orang telah kristian-susah untuk diberi nasihat kerana kebanyakkanya anak menteri dan datuk-datuk. Di ipoh sekolah tengku abd rahman(STAR)-2orang sekolah teknik seorang pelajar perempuan (bersalib) telah bertaubat, bila saya tanya, katanya untuk main-main sahaja, akhirnya dia bertaubat. Banting kamariah bt sidek-le! Pasan sekolah ditarik oleh seorang guru cina (pendakwah cina dibayar RM165 sehari) en.salleh omar yang menawarkan cek sebanyak RM10 juta kepada yusof Noor untuk mengadakan persidangan kristian sedunia(sebagaimana tersebar di akhbar)1982.

Salasiah bt sidek-sekolah tengku khursiah, seremban balik ke nibongtebal,accident motor, ddalam tudungnya ada salib. Punca terjebak dalam kristian:
1. Desakan hidup
2. Kurang agama

Beliau telah menarik semula 300-400 orang kepada kristian.
Beliau sekarang bekerja dengan badan kebajikan islam perak. Beliau mendedahkan juga matlamat 1990 untuk menawan satu malaysia/brunei kepada kristian. Paderi besar di malaysia ialah kamaruddin hj ahmad. Pairin ketingan adalah penaungnya dan saya sebagai timbalan padri itu. Beliau telah di hantar ke melaka (masjid paling banyak). Beliau pergi setiap masjid untuk bertanya imam dan bilal untuk membuat kajian mengapa umat islam malas ke masjid. Selepas mesyuarat 3hari saya hantar 6orang pendakwah, tidak sampai sebulan 400 orang telah masuk kristian di melaka.

Target kristian: pemuda yang tidak faham agama, ada yang tidak tahu fatihah dan rock-pameran di kapal-kapal.

Cara untuk masuk kristian, mereka perlu gambar 2keping dan duit setem $7.00 pergi ke mahkamah di selangor, kedah, kuala lumpur angkat sumpah.nama dalam kad pengenalan tidak ditukar(! Sukar nak dikesan) beliau beri penerangan kepada :
1. Polis bukit aman
2. Pusat islam (untuk menyedarkan umat islam) bila kitab dibaca tidak akan terpengaruh dengan kristian ini.

Seorang bekas paderi abd rahman yaakob (pengarah anti dadah,batu gajah) pernah menjadi paderi selama 23tahun.en abd rahman adalah berdakwah didalam bahasa inggeris. Beliau sebagai paderi dikenakn 4syarat :
1. Tidak boleh hisap rokok
2. Tidak boleh minum arak
3. Tidak boleh makan benda2 berdarah
4. Tidak boleh kahwin

Holy water dibawa dari indonesia (ketua paderi indonesia) bapak bruto yang menyediakan air ini. Percetakan buku-buku kristian di cheras telah disiasat dan mereka ada lesen. Ketua paderi kamaruddin hj.ahmad. dalam pada berdakwah kristian sebanyak 3negeri tak boleh dimasuk kristian iaitu kelantan,terengganu dan kedah, mereka pernah dipukul hingga patah tangan.

PENGUMUMAN- HARAP DISAMPAIKAN! KEPADA ORANG ISLAM KITA “SEBARKANLAH AWLAU SATU AYAT PUN” (sabda Rasulullah SAW) “nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barang siapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar.”

(surah al-azhab:71) demi kebaikan kita bersama untuk suami,isteri,anak2,kaumkeliarga,saudara mara,sahabat handai dan generasi akan datang yang kita sayangi.’ AGUNGKANLAH DAN LAUNGKANLAH “ALLAH HU AKBAR..MAHA SUCI ALLAH.
ALLAHU AKHBAR!!! ALLAHU AKHBAR!!! ALLAHU AKHBAR!!!

2 ulasan:

 1. Salam,

  Cerita org Melayu masuk kristian dh lama berlaku di M'sia.. Cuma kita tak sedar2 lg ancaman yg datang sbb org Melayu rata2nya dok sibuk berpolitik (gila kuasa)....

  Mungkin apa yg pernah jadi di Bosnia akan jadi di M'sia.. Mungkin waktu itu baru Melayu Islam nak bangun menentang masalah ini.. tapi waktu itu kira dh terlambat kerana negara2 yg akan dtg membantu adalah negara kristian.. so, mereka akan bantu org kristian ke org melayu?

  Bersedialah untuk menghadapai dunia yg lebih mencabar ini...

  en3 awak nie bagus... semoga kita dapat menambah pengetahuan Melayu Islam (ada yg masih banggang) tentang permasalahan (duri dlm daging) ini. Kristian dan Yahudi wajib ditentang selamanya...

  Sekian,

  BalasPadam
 2. fakta mengenai paderi adalah salah..harus menyelidik dengan lebih terperinci jgn ambil tuduh sebarangan..pathetic to see the muslim insult others religion..there are many type of christian for your infomation..Priest ONLY FOR ROMAN CATHOLIC CHURCH..RAther than that is PASTOR..it took at least 10 years to study until Vatican..yaa saya telah melihat byk kutbah di youtube dan dmana saja..y must u insult other religion..spjg saya menjadi seorg kristian tiada walau satu pun dalam missa/khutbah km menhina agama Islam malah km menghormati anda (Muslim) walapun segilintir Muslim menhina agama kami..yea DAMA-ULAN "KRISTIAN DAN YAHUDI WAJIB DITENTANG" is that a good muslim? where is your love toward others?

  PEACE Be Upon You

  BalasPadam