Syuqran Jazilan for d click :)

My Friend

Jumaat, 13 Mei 2011

Cara nak tukar template.


Assalamualaikum...
ini dia cara nak tukar template..
so awk leh rujuk di sini....
ada apa2 fb saya ye....
p/s: saya amek dashboard saya buat contoh......
belum cuba belum tahu dah cuba baru tahu hasilnya....
if x jelas..awk boleh klik di picture itu ok....

 

okay....firstly, awak sign in dan awk cari dashboard...
Then, awk tgk ada new post, edit post, comments n blabla blaaa kan...
so awk klik pada DESIGN....
selepas itu
!
!
!


Then, awk klik DESIGN di atas tu..
Then, awk nampak tak "EDIT HTML"?? so awk klik di situ....
EDIT HTML tu sebelah page elements..ada kan??
cuba klik...


Then, screen akan keluar macam nie kan?
so awk nampak kan bawah tulis kedua color oren? "edit template"
okay.....so awk paste kan html background yang awk dah pilih ke dalam kotak tu...
lepas itu awk SAVE.......siap!

SENANG MUDAH DAN PANTAS KAN???
SELAMAT MENCUBA YER

Tiada ulasan:

Catat Ulasan